Info om Engler gir murstein.


Garden Of Eden Kenya Support
Et ektepar i Os, Elin og Harald Ramm Salbu, og et på Hamar, startet et supportprogram etter at de ble kjent med et ektepar i Nairobi som har viet sitt liv til barna fra Kiberaslummen. De har jobbet mot målet om å bygge et barnehjem/storfamilie/barnelandsby der nede i en del år.
Nå er tomten kjøpt, tegningene godkjent av byggesak der nede og byggingen er godt i gang utenfor Nairobi. 14. mai 2012 flyttet de første 10 barna inn, og byggingen fortsetter.

http://englergirmurstein.blogspot.com/2012/05/14mai-2012-en-stor-dag.html


Historien dreier seg om noen godhjertede ildsjeler som vil dele på godene. Arkitekt Morten Ramm Salbu har tegnet barnelandsbyen.
  http://www.rammsalbu.com/prosjekter/kultur_naering/barnehjem_nairobi/barnehjem_nairobi_1.html 


Alt dreier seg om gaver og dugnad. Ingen tjener noe på det. De har nå en 30 barn på fjernadopsjon og pengene kommer fra norske givere. Alle venner, kjente og naboer er inne med et barn eller to hver.

Engler gir murstein. 
Dette traff meg midt i hjertet, og derfor laget jeg et engleprosjekt, som går ut på at jeg vil sy engler til hvert av barna som flytter inn i landsbyen. I tillegg syr jeg mursteinsengler for salg, hvor hele beløpet går til Garden Of Eden Kenya Support. Hver engel koster kr. 200,- og det gir 40 murstein til bygging av barnelandsbyen.
Mursteinsenglene er sydd med utgangspunkt i barnetegninger, slik barn oppfatter en engel. Den er med vilje sydd litt rufsete og “uperfekt”, og ingen engler er like, men alle har samme form på øyne og munn, og slik oppstår familielikheten. Til englene brukes kun restestoff eller brukte tekstiler.